Preskoči na glavno vsebino

Kosilo 12/12-11

Današnje kosilo je bilo narejeno na hitro, z namenom da bo brez mesa in pripravljeno na hitro, ker sem se spravljala učit. No ja, motivacija se je nekje zataknila, pa ni bilo glih od haska, drugače pa sem se po kosilu z veseljem spravila učit. In bilo je celo nekaj od mene. :)

Danes sem na hitro prvič sprobala recept za pirine palačinke brez jajc.

Sestavine:
* 2 dcl pirine moke
* 1 dcl ržene moke (ali navadne pšenične moke)
* 3 dcl mleka
* 1 dcl vode
* ščep soli

Sestavine pomešamo z metlico, da ni grudic in postavimo za pol ure v hladilnik. Potem pa jih dobro zapečemo na obe straneh na parih kapljicah kokosovega olja (ali sončničnega olja). Tada!


Seveda je zraven najbolj ustrezala solata po mojem okusu (veliko zelene solate in radič). Fantastično kosilo. :) 

Ste že probali pirine palačinke? Kakšno pa je bilo vaše kosilo? 

EllaTheAngel

Komentarji

  1. Mmmmmm dobro tole zgleda! :) Drugače pa še nism probala pirinih palačink..bo treba poskusit :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sanna, ne bo ti žal. :) Sem sama bila najprej skeptična kakšne bodo palačinke brez jajc, pa sem navdušena! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …