Preskoči na glavno vsebino

... but friendships never go out of style...

Od nekdaj sem rada spremljala serijo Sex and the city. In Carrie Bradshaw. 
Zakaj mi je tako ostala v spominu... 
Verjetno zato, ker so bile to štiri popolnoma različne ženske, a so se vseeno našle v tem kaotičnem hitrem temu življenja in postale neločljive ne glede na moške, ne glede na službe, ne glede na otroke. 
Fantazija, ki obstaja v filmih? V današnjih časih včasih... se popravljam, večinoma, zgleda res tako. 
Vse bolj imam občutek, da je "prijateljstvo" za večino možno samo takrat, ko niso v zvezi. 
Da imajo samo takrat čas za prijateljice, za druženja, za karkoli... 

In potem... se znajdeš sam v temu življenja, ki ti ga narekuje. 
Ker pač sprejmeš to, kaj se dogaja, da ljudje narekujejo tempo prijateljstva le takrat, ko imajo čas oni in ne kadar jih morda potrebuješ ti. 
Sprejmeš, ker pač moreš.... se oddaljiš.
In ker v tem nepredvidljivem času, ko se razmerja spreminjajo vedno znova.... ni nič večno. 
Niti zveze. 
In če pride do tega, koga potem vedno znova iščeš?
Pozabljene prijatelje. 


Kaj pa če oni potem ne bodo imeli časa za tebe? 

"They say nothing lasts forever; dreams change, trends come and go, but friendships never go out of style." 
- Carrie Bradshaw

V tem hitrem tempu življenja si najdite čas tudi za prijatelje.... da vam jih čas ne vzame. Komentarji

 1. Res je, sploh ko dobis druzino ne da pozabis na prijatelje ampak preprosto ne najdes casa pa ceprav si se tako zelis. Res upam da mi bo v letu 2015 uspelo najti vec casa za moje predrage prijatelje.

  OdgovoriIzbriši
 2. Mas prav, vse premalo casa si vzamemo za nam drage prijatelje, ker nam sluzbe, druzine ... narekujejo tempo, pa bi bilo treba, ce ne nam bo enkrat zal. Vzeto na znanje ;) letos si moram vec casa vzet za njih.

  OdgovoriIzbriši
 3. Mas prav, vse premalo casa si vzamemo za nam drage prijatelje, ker nam sluzbe, druzine ... narekujejo tempo, pa bi bilo treba, ce ne nam bo enkrat zal. Vzeto na znanje ;) letos si moram vec casa vzet za njih.

  OdgovoriIzbriši
 4. @latisha, Upam, da ti bo v letu 2016 in v vseh naslednjih letih uspelo najti tudi čas za vse prave prijatelje, da v življenju ponovno ustvariš ravnotežje. Moški potrebujejo v svojem življenju sopotnico, ljubezen, ki se ji zaupajo - to je najboljše kar lahko storijo zase. Ženske pa največ kar lahko storimo zase, je, da smo obkrožene s prijateljicami, zaupnicami. Vse več po vseh teh letih dolgega življenja z moškimi, ugotavlja (in nekaterim je zelo zelo žal zaradi tega), da v življenju nujno potrebujejo prijateljice, ki so dobre za njihovo psihično zdravje (saj veš, pogovori, mnenja...).
  Od besed pa k dejanjem! Srečno!

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …