Preskoči na glavno vsebino

Poletna - Čuki

Ravno pravšnja skladba, ravno pravšnje besedilo... Vse je enako kot moje sanje....Lansk poletje blo je fajn, pesek in na koži sol vsak dan, 
vsi problemi daleč stran in na puklnu le tvoja dlan. 
Na otoku tam nekje svet drugačne barve je, tam pozabiš čist na vse. 

Dva tri tedne blo je tko, moč življenja čutu sem samo, 
misli se obrnejo, prej pomembno zdaj je butasto, 
ko pod oljko maš svoj dom in igraš se s kamenčkom inhaliraš vsak atom. 

Enkrat pa bom tam ostal, ko bom nekam vse poslal 
in za zmeraj odpotval. 

To oblubm za prmej pa če leta čakam zdej, 
tam bom živu prej al slej. 

Vsem je nam le čas vladar, vse pomeni nam le moč in dnar, 
finance banke gospodar, kdo račun nam plača ni nam mar. 

Enkrat vprašaš se zakaj si sam sebi policaj al želiš si tja nazaj. 

Ampak tuk še daleč ni, še sem suženj te požrešnosti. 
Preden me infarkt dobi in pr šterdesetih položi 
na obalo hočem vse izkluč’t sive celice, v topu pesek dam noge. 

Kakšne pa so vaše sanje?


EllaTheAngel 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …