Preskoči na glavno vsebino

Misli dneva 7/1-12

‎"Sometimes you have to destroy your life to let the next great thing happen."

***

‎"Life's short. Go change the world." -Robin Sharma

***

‎"Most people love you for who you pretend to be... to keep their love, you keep pretending--performing. You get to love your pretense... it's true, we're locked in an image, an act. And, the sad thing is, people get so used to their image--they grow attached to their masks. They love their chains. They forget all about who they really are. And, if you try to remind them, they hate you for it. They feel like you're trying to steal their most precious possession." -James Douglas Morrison, lead singer of the Doors

***

‎"Life will get much better when you stop caring about what everyone thinks, and start to actually live for yourself."

***

‎"Maybe it's not always about trying to fix something broken. Maybe it's about starting over and creating something better..."

***

‎"Don't worry when i argue with you, worry when i stop because it means there's nothing left to fight for..."

***

‎"A big part of your life is a result of the choices you make. If you don't like your life, then it is time to start making changes and better choices." -Andrew Horton

***

‎"When life forces you to have problems, life forces you to learn, and learning forces you to grow..."

***

To all the people along the way who hurt me, lied to me, betrayed me, disappointed me, broke my heart…you unknowingly pointed me in the direction of my own North Star. Without the messes, I wouldn’t have a message. You taught me more than you could ever take from me. Thank you.

***

‎"When you're young, your whole life is about the pursuit of fun. Then, you grow up and learn to be cautious. You could break a bone or a heart. You look before you leap and sometimes you don't leap at all because there's not always someone there to catch you. And in life, there's no safety net. When did it stop being fun and start being scary?" -Sex and the City

EllaTheAngel


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …