Preskoči na glavno vsebino

Iščimo pozitivne stvari

Ko imaš nekoliko časa in brskaš po spletu ... naletiš lahko na zelo zanimive stvari. 
In ta se mi je res zelo vtisnila v spomin. 
Ne vem, če ne bom tega poskusila. 


1. januarja izberete prazen kozarec. In potem na listke pišite kaj se vam je dobrega zgodilo do 31. decembra. 
Potrebno je najti nekaj dobrega v vsakem dnevu. 
In potem 31. decembra preberete vse lepo tistega leta.  :) 

Čudovita ideja, kaj pravite? 

Fokusirajmo se na dobro. 

EllaTheAngel

Komentarji

 1. Jaz imam za to dnevnik ;) En kozarec zame ne bi bil dovolj ;) Drugače pa kr luštna ideja

  OdgovoriIzbriši
 2. Deja, verjetno res. Bo potrebno razmisliti o tem. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Tole sem imela v načrtu za lansko leto - ampak sem pozabila izvajat :) Zdelo se mi je fajn, da bi potem na koncu vse prebrala..Sicer pa najbolj luštni dogodki v vsakem primeru ostanejo v spominu :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Tudi jaz vpisujem pozitivne stvari in dogodke v dnevnik :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Sanna - je pa letos ideja, da lahko narediš. Jaz letos to že počnem. Všeč. :)
  Kiki - super! ;)

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …