Preskoči na glavno vsebino

Strnjeno razmišljanje

Zadnje čase imam občutek, da se vsi okrog mene trudijo, da dokažejo ljudem okrog sebe, kako zelo dobro jim gre v življenju. Da uživajo življenje in ga zajemajo s polno žlico. Da potujejo, da uživajo, se udeležujejo vseh dogodkov, da so pomembni sebi in drugim, da imajo denar in si lahko izpolnijo želje. 
Potem pa so tu druge plati, ki jih drugim ne pokažejo, ki jih tiščijo sami v sebi in obupujejo nad tem, saj ne vejo kako rešiti stvari. 
Okrog mene opažam veliko ljudi, ki kažejo, kako popolno je njihovo življenje, 
potem pa se ti kar naenkrat razkrijejo dejanska dejstva o njihovem življenju v vsej svojo bedi. 
Po mojem namreč večini ljudi, četudi imajo službe in neko majhno plačo, težko živijo. 
Da dejansko ne morejo z zasluženim denarjem živeti sami z vsemi izpolnjenimi željami. 
Da še vedno velik del njihovega preživetja temelji na tem, recimo da jih financirajo drugi. 
Večino stvari v njihovem življenju. 
Sama sem ena tistih, ki dejansko nekim bežnim znancem ne razlagam o svojem življenju. 
Ampak sama pa skrbim za vsak cent svojega preživetja. 
Včasih lažje, včasih težje... 
ampak vem... da si ne želim biti več breme drugim...

Preden sem stisnila "objavi", sem razmišljala, ali naj tole svoje strjeno razmišljanje sploh objavim....
Potem pa sem si rekla... da je to moj blog... 
"Objavi" in gremo naprej....Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …