Preskoči na glavno vsebino

Trenutno dogajanje okrog mene

Ugotovila sem, da na blogu o sebi nič kaj dosti ne pišem. Niti o tem, kaj se dogaja, niti o tem, kaj jaz razmišljam... Mogoče se nočem preveč razkriti, preveč razgaliti, če lahko rečem tako... Da ohranim neko zasebnost. 

Tokrat sem se odločila, da vseeno nekaj povem o sebi....Zadnji mesec je nekako tako, se ukvarjam z iskanjem službe, saj nisem vedela, če bom dobila podaljšano pogodbo. Izkazalo se je, da s tega ne bo nič, in tako sem na žalost ostala brez službe. In moj zadnji delovni dan je bil v petek. Trenutno še nekako doživljam "abstinenčno krizo" - pravim temu jaz in se na vse pretege trudim, da nekaj najdem zase. In ne iščem samo v svoji okolici, ampak tudi v glavnem mestu in na čistem drugem koncu države, kajti tukaj me ne zadržuje nič več. Imam nekaj prijateljev, s katerimi upam, da bom uspela obdržati stike - seveda, če bodo oni imeli tudi voljo... 

Zame je stanje brez službe resnično stresno, kajti sem bolj deloholik in mi posedanje doma sploh ne diši. Predvsem pa sem odgovorna sama za svoje preživetje, zato tudi nujno rabim službo, denar, da preživim. Nekoč so bile stvari veliko bolj enostavne, veliko bolj drugačne od današnjega dne. V dveh letih se mi je življenje totalno postavilo na glavo in me nekako prisililo da sem sama za vse. 

Tako, da upam, da mi držite pesti, da mi posije sonce. Čimprej. ;) 

EllaTheAngel

Komentarji

  1. Upam da čimprej dobiš službo! Srečno pri iskanju, držim pesti! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Monika, hvala. Tudi jaz upam na to. Stiskajmo pesti! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …