Preskoči na glavno vsebino

Razmišljanje o kilogramih

K temu razmišljanju me je vzpodbudilo današnje oblačenje.

Vstaneš, izbereš obleko, ki jo boš oblekla in se oblečeš. In potem... opaziš spremembo. Spet. Hlače, ki so mi bile prej prav, so zdaj veliko prevelike. In še pas, ki si si ga že zmanjšala, je spet postal nekoliko prevelik. Hmmm... gremo na tehtnico... Spet 2 kilograma manj.

Naj najprej na kratko opišem zakaj in kako je prišlo do tega. Pred dobrimi tremi meseci sem iz zdravstvenih razlogov  iz jedilnika črtala ves sladkor, razen agavin sirup občasno za kakšno slajšo kavico, zdaj pa ga skoraj nič več ne rabim. Črtala sem tudi vse stvari iz bele moke, bele testenine, bel riž... Posegala sem po rjavem rižu, pirini moki (sama si celo pečem kruh) in polnozrnatih testeninah. In kilogrami so kar šli dol. In dol. V zadnjih dobrih treh mesecih okrog 10 kg. Moram povedati, da mi ta prehrana ustreza in veliko bolje se počutim.

Nekoč sem imela kakšen kilogram preveč - to je tisto, ko ti kaj "visi" čez rob hlač in si strašno nesrečen zaradi tega. Sedaj, zgleda, da bom morala zamenjati garderobo. In nikoli nisem "znala" hujšati. Zdaj vidim, da se z bolj zdravo izbiro prehrane da narediti ogromno. Sploh ne razmišljaš o tem, in glej ga zlomka, kje si.

Kaj pa vi mislite o tem?

EllaTheAngel

Komentarji

 1. Jaz mislim, da imaš železno voljo! Res vsaka ti čast, da si spremenila način prehranjevanja in da se tega redno držiš.
  Pa čisto se strinjam glede tega - z zdravim prehranjevanjem izgubiš nekoliko kg in jih potem tudi ne pridobiš nazaj, ker so izgubljeni na pravi način.

  OdgovoriIzbriši
 2. Sanna, včasih si želim kakšno kilo več. Na pravem mestu, kak sem jih mela prej. ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Sama sem sicer bila na ločevalni dieti dvakrat, ampak če bi se odločala ponovno, bi se raje odločila za zdrav način življena. Dobro, sem se pa vsaj naučila dosti o hrani in tudi bolj spoznala sebe. Hočem reči, hvala bogu, da so še na svetu take punce, ki ne dietirajo pa vseeno vidijo spremembe. Dobiš aplavz in objem z moje strani :)
  Kakšen kilogram več na pravem mestu? Šla dol dve košarici ... Vem o čem govoriš. Ampak to je očitno cena izgubljenih 25 kilogramov :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Deja, vse čestitke, kapo dol pred tabo. :) Za kakšen kilogram na pravem mestu pa se res ne bi prepirala. Res ne.... ;)

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Izbira je naša: pozitivne in negativne afirmacije v našem življenju

Vsak sprehod po mestni knjižnici nam ponuja ogromno vrst knjig. Pa naj gre za ljubezenske romane, krajše novele, obvezno šolsko čtivo za domače branje, otroške lahkotne pravljice za lahko noč, leksikoni in enciklopedije, knjige o kuhi in telovadbi, pa knjige za osebno rast,... Ena najboljših pisateljic v zadnjem času je zame lahko rečem, da kar “vsemogočna” Louise L. Hay, ki zna tako pozitivno in razločno, povsem toplo vsakdanje, približati nekatere stvari svojim bralcem, da te kar potegne v branje njenih knjig. Ob vsem tem, pa imaš tako pozitivne občutke, napolni te z energijo in počutiš se enostavno dobro. Zamisliš se nad svojim življenjem, nad svojimi odločitvami, nad svojimi mislimi. Vir
Louise L. Hay je svetovna znana pisateljica in še mnogo več, ki pravi, da je afrimacija pravzaprav vse, kar izrećemo ali mislimo. In ker smo bili tekom življenja mnogokrat “priučeni” k negativnemu razmišljanju, gre večkrat za povsem negativne afirmacije oz. misli, kar pa posledično povzroča tudi ne…

Še znamo biti hvaležni?

Ko smo bili majhni, so nas starši učili, da moramo za vse, kar dobimo, reči: "Hvala." Ne spomnim pa se, da bi nas učili dejansko biti hvaležni za podarjene reči. Rekel si "hvala" in bil srečen s čokolado, liziko, keksi... Ampak, ali smo to jemali zgolj za nekaj samoumevnega ali pa smo bili za prejeto resnično hvaležni? 
Potem, ko smo odrasli, je po moje vse ostalo enako. S tem, da morda nekateri še "hvala" ne znajo več reči, ali pa morda pozabijo... Vse dokler se ne zgodi nekaj "prelomnega" v našem življenju, nekaj kar nas spremeni, ali pa sami dojamemo, da ničesar v življenju ne gre jemati za samoumevno in da smo lahko v življenju hvaležni za toliko stvari...
In naenkrat se nam zdi, da smo lahko hvaležni za vse:  za dom, kjer lahko bivamo, se družimo;za posteljo, kjer lahko zaspimo po napornem dnevu in si spočijemo; za elektriko, da lahko gledamo priljubljeno nadaljevanko, oddajo ali zvemo kaj novega; za družabno igro, ki jo igramo z družino in…