Preskoči na glavno vsebino

Obljube

Ni začetek leta, ko pišem o tem. Ponavadi vsi govorijo o nekih novoletnih zaobljubah in obljubah. Je to sploh smiselno? Je potem novo leto kaj drugače kot ostalo leto? Se v ostalem letu ne moremo prosto pogovarjati o obljubah, zaobljubah? Mah, meni je res vseeno če je novo leto ali če je september. 

Sama sem mnenja, da se je obljub potrebno držati ne glede na to, kdaj so. Če nekomu obljubiš na čisto navadno sredo, da boš nekaj naredil, potem naredi. Izpolni svojo obljubo. Ni mi hujšega, kot to, da nekdo obljublja in ne izpolni obljub. Na takšen način me pravzaprav prisili, da izgubljam zaupanje v njega kot osebo. In to zna boleti. 


Če nekaj obljubi, potem se trudim, da to tudi izpolnim. Če mi ne gre, prej pokličem in javim, da mi najverjetneje ne bo zneslo nekaj opraviti. To sem jaz - lahko bi rekla mož besede, pa če sem ženska, lahko rečem "ženska besede". Ne maram laži, opravičevanja, olepševanja, da ni šlo itd. Ne maram. 

Obljube so obljube. Obljube delajo dolg. Zame so obljube nekaj svetega. 


Držite se svojih obljub!


EllaTheAngel

Komentarji

  1. se strinjam. tudi sama ne maram in ne grem obljubljat če vem, da ni zagotovo. okej z zaobljubami je pa drugače, ampak enim novo leto da nov zagon, čeprav bi se to lahko človek zaobljubil tudi sredi leta.

    OdgovoriIzbriši
  2. Točno tako. Ne glede na čas, obljube nas zavezujejo! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …