Že kar nekaj časa je minilo, ko sem nazadnje pekla pecivo, kekse, karkoli.
In ker je današnji jesenski popoldan in večer bil čisto jesenski - deževen in otožen, sem se poskusila razvedriti. Narediti nekaj, da si polepšam dan, se razveselim in da ga ne preživim zadekana s skodelico čaja ali kapučina v roki in pred televizorjem.
In sem na hitro naredila muffine.
Sestavine za približno 12 muffinov:
- polnozrnata pirina moka (2 skodelici - sama sem vzela tisto večjo za čaj ali kapučino)
- mleko (1 skodelico)
- agavin sirup (1/4 skodelice - če ti je ljubše nekoliko bolj sladko, dodaj več)
- kakav (4 čajne žličke)
- kokosova maščoba (20 g - približno)
- 1 pecilni
- 1 vanili
Sestavine stresemo v skledo ali drugo primerno posodo in jih z metlico dobro premešamo, tako da ni grudic. Kokosova maščoba, ki je drugače v trdem stanju, jo predhodno segrejemo, da je tekoča in se lažje vmeša v maso. Namesto kokosove maščobe lahko dodate tudi rastlinsko olje ali maslo. Namesto pirine polnozrnate moke lahko uporabite tudi navadno belo moko, polnozrnato pšenično moko... jaz si recepte ponavadi prilagajam svojemu okusu in če se že sladkam... se poskušam posladkati tako, da ne grešim preveč. :)
Potem si pripravimo modelčke za mafine. Lahko jih pečemo tudi v večih papirnatih modelčkih, sama pa sem si že pred časom nabavila pekač za mafine in pečem kar v njem. Maso porazdelimo po modelčkih in damo v pečico.
Pečemo približno 20 minut na 200 stopinj (ventilatorska na 180 stopinj) in pazimo na lepo rjavo barvo. Če so pečeni - lahko preverimo z zobotrebcem. Ko zapičimo zobotrebec v mafin in ga nato izvlečemo, ne sme na njem biti vidno testo. Zobotrebec mora biti čist. :)
Takole so uspeli moji kakavovi mafini.
In že jih je manj. ;)
Komentarji
Objavite komentar