Preskoči na glavno vsebino

Še znamo biti hvaležni?

Ko smo bili majhni, so nas starši učili, da moramo za vse, kar dobimo, reči: "Hvala." Ne spomnim pa se, da bi nas učili dejansko biti hvaležni za podarjene reči. Rekel si "hvala" in bil srečen s čokolado, liziko, keksi... Ampak, ali smo to jemali zgolj za nekaj samoumevnega ali pa smo bili za prejeto resnično hvaležni? 

Potem, ko smo odrasli, je po moje vse ostalo enako. S tem, da morda nekateri še "hvala" ne znajo več reči, ali pa morda pozabijo... Vse dokler se ne zgodi nekaj "prelomnega" v našem življenju, nekaj kar nas spremeni, ali pa sami dojamemo, da ničesar v življenju ne gre jemati za samoumevno in da smo lahko v življenju hvaležni za toliko stvari...

In naenkrat se nam zdi, da smo lahko hvaležni za vse: 
 • za dom, kjer lahko bivamo, se družimo;
 • za posteljo, kjer lahko zaspimo po napornem dnevu in si spočijemo; 
 • za elektriko, da lahko gledamo priljubljeno nadaljevanko, oddajo ali zvemo kaj novega; 
 • za družabno igro, ki jo igramo z družino in prijatelji; 
 • za dežne kaplje, ki sperejo nesnago z zraka; 
 • za sluh, da lahko slišimo glasbo in poslušamo prijatelje, družino; 
 • za spanec, po katerem smo spet polni energije; 
 • za hrano, da nismo lačni,... 
Bodimo nazaj hvaležni, da bo naše življenje še bolj pozitivno. Zvečer, predem gremo spat, si v mislih naštejmo vse dobre stvari, ki so se nam zgodile tisti dan in za katere smo lahko hvaležni. Zahvalite se za to, občutite hvaležnost in bodimo ponovno iskreno hvaležni za vse, kar imamo. 

Komentarji

 1. Jap, hvaležna za 'samoumevne' stvari kot je svež zrak, čista voda, svinčnik, vsak dan posebej. Za ljudi pa sploh. Neprecenljivo no. Si tudi na vsake tok zapišem v en zvezek :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moram priznati, da pred leti res nisem razmišljala preveč v tej smeri, zadnja obdobja pa na vse to gledam povsem drugače.
   Hvaležna za spomine. Hvaležna za družino in prijatelje, ki me imajo radi. Hvaležna za zdravje. Hvaležna za hrano, da nisem lačna. Za avto, ki me uspešno pripelje od ene do druge točke. Za računalnik, da lahko napišem kakšen blog post, ki mi leži na duši in sem v kontaktu s prijatelji. Seveda tudi za elektriko, ker mi le ta omogoči skupaj z internetom, da to tudi storim Za vodo, da se lahko vsak dan umijem in jo spijem, ko sem žejna. Za prijatelje, ki me sredi dneva vprašajo kako sem. Nič ni samoumevno. Čisto nič. In moram reči, da vse večkrat se opomnim in čisto zase napišem, za kaj vse sem hvaležna v zadnjem času.
   Hvaležna tudi tebi Arya, da bereš moj blog. :)

   Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Izbira je naša: pozitivne in negativne afirmacije v našem življenju

Vsak sprehod po mestni knjižnici nam ponuja ogromno vrst knjig. Pa naj gre za ljubezenske romane, krajše novele, obvezno šolsko čtivo za domače branje, otroške lahkotne pravljice za lahko noč, leksikoni in enciklopedije, knjige o kuhi in telovadbi, pa knjige za osebno rast,... Ena najboljših pisateljic v zadnjem času je zame lahko rečem, da kar “vsemogočna” Louise L. Hay, ki zna tako pozitivno in razločno, povsem toplo vsakdanje, približati nekatere stvari svojim bralcem, da te kar potegne v branje njenih knjig. Ob vsem tem, pa imaš tako pozitivne občutke, napolni te z energijo in počutiš se enostavno dobro. Zamisliš se nad svojim življenjem, nad svojimi odločitvami, nad svojimi mislimi. Vir
Louise L. Hay je svetovna znana pisateljica in še mnogo več, ki pravi, da je afrimacija pravzaprav vse, kar izrećemo ali mislimo. In ker smo bili tekom življenja mnogokrat “priučeni” k negativnemu razmišljanju, gre večkrat za povsem negativne afirmacije oz. misli, kar pa posledično povzroča tudi ne…