Preskoči na glavno vsebino

Spomini na...

Spomin me je odnesel v čas osnovne šole, ko smo kot otroci marsikaj zbirali. Imeli smo zbirke postrov, ki so z našimi oboževanimi liki viseli na stenah naših sob. Nekateri so zbirali prtičke, znamke, razglednice, dopisovalce in še bi lahko naštevala. Dandanes je verjetno precej drugače – pač koliko lahko vidim jaz iz svojega zornega kota, ko opazujem osnovnošolsko generacijo – hmm... pravzaprav tisto generacijo, ki bi naj po mojem mnenju bila v osnovni šoli. Se mi zdi, da danes mladi resnično prehitro odrastejo – vsaj po zunanjem videzu. Mladi zbirajo »prijatelje« na Facebooku profilu, pa čeprav jih ne poznajo. Zbirajo všečke na Facebooku.  Kaj še zbirajo? Ne vem, za to pa sem slišala.

Sama sem v otroštvu zbirala marsikaj. Prtičke. Voščilnice in razglednice, ki so mi jih poslali prijatelji. Pesmi. Misli. Kakšne lepe slike iz revij. Postre mojih idolov, ki so viseli na steni v moji sobi. Kasete z glasbo – v tistih časih je bilo to idealno, danes pa skoraj ne vedo več, kaj je kaseta.  Tehnologija se je v zadnjih letih tako razvila, da še včasih sama komaj sledim. In ko slišim pogovor o tem, se mi zdi, kot da je med nami vsaj sto let razlike. Kakorkoli že... Verjetno bi se še kaj našlo. V glavnem, bilo je ogromno takih in drugačnih stvari. Ena stvar pa mi sledi iz leta v leto. In je še vedno aktualna, čeprav sem osnovnošolska in tudi srednješolska leta že zdavnaj prehodila... 


Zbirala sem in še vedno zbiram misli. Lepe, simpatične, poučne, pozitivne. Ki te dvignejo, kadar si na dnu. Ki ti dajo misliti. In to počnem nekako še danes. Nekoč sem jih več ali manj pisala v poseben zvezek, ki sem ga potem večkrat prebrala. Polepila sem ga z mislimi, različnimi slikami, nalepkami, pesmimi. In izgledal je takoj moj, tako blizu mene in moje duše. Vem, čudno se sliši. Pa vedno sem ga skrivala pred tujimi očmi. Ja, bil je moja mala skrivnost... 

Danes večino teh misli, ki jih najdem na spletu, v starih dobrih knjigah, ali me kar same »dobijo« ob pravem času na pravem mestu, hranim kar na računalniku. In ko sem slabe volje, ko mi ne gre kot si želim... vedno vem, kje jih najdem in preberem. Da dvignejo moj nivo energije. Da se zamislim, da ni vse slabo. Da se dvignem nad vse tisto, kar mi leži na duši. Da si enostavno polepšam moment, dan. Če si uspem polepšati trenutek, je to to. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Avgust, prosim bodi dober do mene, okej?

Nič več za dodati. :) 
EllaTheAngel

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…