Preskoči na glavno vsebino

Biti sam svoj prijatelj

Danes je včasih težko najti prijatelja, na katerega bi se lahko zanesel. Pravzaprav včasih ni človeka, ki si ne bi rekel, da se lahko zanese samo in le še na sebe. Imeti prave prijatelje je resnično fantastično, vendar pa kljub vsemu moramo biti sami sebi najboljši prijatelj. Pomembno je, da znamo uživati sami s seboj, se spoštovati in biti srečni. Potem lahko vse te občutke delimo tudi z drugimi. In kako lahko pravzaprav postanemo sami svoj najboljši prijatelj? 

  1. Pohvalite sami sebe. Karkoli naredite, se pohvalite in uživajte v tem. Ne čakajte na pohvale drugih. 
  2. Sprejmite se. Pravi prijatelji vas sprejmejo, vas ne kritizirajo, ne kaznujejo, ne obsojajo, ne zaničujejo, ne govorijo grdo o vas. Prav tako vas podpirajo. Tako ravnajte tudi sami s sabo. V mislih moramo vedno imeti, da nihče ni popoln in vsi delamo napake. Da se sprejmete takšne kot ste, je najboljše kar lahko naredite zase. 
  3. Vzemite si čas zase in se spoznajte. Ugotovite, kaj imate radi, kaj vas razveseljuje, kaj radi počnete, pa tudi česar nimate radi, kaj vas žalosti in česar ne marate početi. Pojdite na sprehod, če to radi počnete. Poplesujte ob ritmu glasbe. Berite knjige. Karkoli, kar vas osrečuje. Tako boste spoznali kaj si želite in česar ne. 
  4. Uživajte v svoji družbi in naredite vsak dan nekaj lepega zase. Sami lahko greste tudi v kino ali na večerjo Na sprehod ali kuhate. Za vse ni nujno potrebna družba, da se imate lepo. Da si polepšate dan, si naredite smoothi, pojejte košček čokolade, naužijte se sonca. Pokažite si, d se imate radi. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …