Preskoči na glavno vsebino

Draga ženska...

"Draga ženska...
Včasih boš za spečega moškega “preveč.”
Preveč inteligentna, preveč lepa, preveč močna, preveč srčna, preveč topla in preveč intuitivna. Vedno bo našel nekaj, kar mu ne bo všeč, saj bo za njega to, kar ti si, preveč.
In to bo pri njemu povzročalo, da se ne bo počutil dovolj moškega
in bo želel tudi v tebi vzbujati občutek manjvrednosti,
da boš zaradi njega postajala manj ženska.
Skušal bo nad teboj zopet zavladati.
Največja napaka, ki jo takrat lahko narediš, je,
da boš snela dragulje svoje krone samo zaradi tega,
da bi te moški lažje prenašal naokrog.
In če se to zgodi, takrat vedi,
da ti ne potrebuješ manjše krone,
ampak moškega, ki je močnejši.
Močan in prebujen moški bo ob tebi in tvoji karizmi zatrepetal.
Morda se mu bodo zašibila kolena pot težo tvoje gracioznosti in ženstvenosti,
vendar bo zaradi tega, kar čuti do tebe,
sebe vsak dan še bolj gradil in postavljal
in bo svoje srce odpiral še bolj na široko.
Pravi moški bo vedel, da če te želi v svojem življenju imeti,
bo moral svoj prestol včasih zapustiti in se tudi sam za tebe boriti."Ta zapis, ta misel, ni "produkt" mojih misli, vendar sem jo našla na spletu in več kot pravšnja se mi zdi, da jo delim z vami.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …