Preskoči na glavno vsebino

Film Šanghaj

Evo in končno sem si tudi jaz na priporočilo kolegice in sestre šla včeraj ogledat film Šanghaj. Tako da sem še pod svežim vtisom tega filma. Sprva ni bil ta film prioriteta mojega ogleda, ampak sem mislila, da bi ga mogoče vseeno šla pogledat. Ko pa sem od tistih, ki so si ga že ogledali, dobila same dobre feedback-e, sem se odločila, da si ga grem vseeno pogledat na velikem platnu. Sama zgodba filma ni napeta in ni nekakšnih akcij, napetosti itd. Gre sicer za bolj monotoni film, z vmesnimi zanimivimi popestritvami. Nisem strokovnjak za filme, lahko samo laično komentiram iz svojega vzornega kota. Torej, film mi je osebno bil zanimivi. Dve uri sta hitro minili in nisem se dolgočasila vmes. Dogajanje je postavljeno v čas Jugoslavije in Tita. Prikazujejo se ljubezenske zgodbe med romi od dedka do očeta, do glavnega lika in njegovega sina. O sami vsebini... ne vem če bi obnavljala film, mislim, da si ga je vredno pogledati. 


Najboljši zaključek, do katerega je prišel glavni igralec na koncu filma. In sicer skozi film so umrla med drugim tudi njegov ded in oče, njihove žene - torej babica in mama glavnega igralca - pa so vse preživele in vedno ljubile svoje partnerje, ne glede na vse kar se jim je dogajalo. Zaključek je bil, da ljubezen žensk prenese vse norosti moških. Hja, nad tem se velja zamisliti. :) 


EllaTheAngel

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …