Preskoči na glavno vsebino

Zumba

Jo poznate? Se ukvarjate z njo? Kako vam je všeč? Vam morda ni všeč? 


Naj vam povem svojo izkušnjo...

Sem pred časom začela resno razmišljat o tej vrsti "miganja". Najprej sem se pozanimala kje in kako lahko začnem migati na ta način. Potem sem svojo motivacijo do te zvrsti razširila med kolegice, znanke. In po začetnem navdušenju med njimi, sem vprašala, če gre katera z mano. Najprej so vse odpovedovale zaradi različnih obveznosti in sem "krstno zumbo" opravila kar sama. 

Rezultat? Bila sem popolnoma navdušena. Po manj ko pol ure sem bila cela prepotena, ampak sem se počutila tako zelo dobro! :) Všeč, všeč, všeč - zeelllooo! :) Tako da sem se včlanila v športno rekreativni center, si nabavila kartico za vadbo in zdaj dvakrat na teden redno grem zumbat. :) Malo me sicer moti, da je samo 2x na teden, ampak tako pač je. Bolje se počutim, veliko več energije imam in glasba mi je več kot pisana na kožo. Sami plusi torej. 

Nekje sem slišala, da naj bi zumba bila dobra za hujšanje, vendar da potem pridobivaš na mišični masi. Sama se za zumbo nisem odločila zaradi hujšanja, ampak zaradi splošnega miganja in boljšega počutja. Tako da mi to ne predstavlja ovire. Sploh pa - kaj bi bilo slabega ob pogledu na dekle, ki ima prave mišice na pravih mesti? ;) 

Torej primerna in zabavna z vse... in predvsem za tiste, ki imajo radi ples - saj gre za mešanico različnih zvrsti plesa. 


Okej, gremo zumbat! ;) 

EllaTheAngel

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …