Preskoči na glavno vsebino

Trenutki, ki se znajdejo na spletu...

Včasih sem prav hvaležna, da sem imela »običajno« najstništvo, ko še ni bilo telefonov v vsakem žepu, ki bi na vsakem koraku beležili kdo je kje, kaj počne, kako počne… Danes je vse to na tako kratkem dosegu roke, sploh telefoni v vsakem žepu, kjer s pomočjo takšni in drugačnih aplikacij, lahko vse takoj deliš na svetovnem spletu, dostopnemu vsem. Pa če gre za lepe stvari in spomine ali pa za kakšne manj lepe stvari, nerodnega trenutka, morda tudi »življenjske napake« zaradi trenutka nepremišljenosti, alkohola…

Po spletu je ponovno zaokrožil novi posnetek mladega dekleta. Na nekem »privat after partyu,« kjer so več kot očitno stvari ušle nadzoru, sta ju posnela dva fanta med sexy slači – plesom, predvidevam da za ta dva, nekako približno enako stara fanta. Fanta vse to snemata in s pomočjo aplikacij nalagata vsem svojim sledilcem. Na koncu sledi še posnetek seksa teh fantov z dekletom.

Seveda je posnetek takoj zaobjadral splet in se delil med raznovrstne uporabnike. Hkrati s širjenjem posnetkov se širijo tudi raznovrstni komentarji pod delitvijo posnetka.

Če sem o čem prepričana, je to to, da si je ta punca, to mlado dekle, ki je, iz kdo ve katerih razlogov počela to, kar je počela na tistih posnetkih, v očeh nekaterih definitivno zapisala neizbrisen pečat. Velikokrat vsepovsod obveščajo o nevarnosti fotografiranja in snemanj ter objavljanj vseh teh stvari, a kljub temu očitno pride do nepremišljenih situacij, ki končajo na spletu. V mojih očeh sta svoje prispevala tudi fanta, ki sta vse to dejansko tudi spravila »na svet« preko aplikacij. In potem tisti, ki širijo posnetke. In tisti, ki komentirajo tudi. V očeh večine teh, ki bodo to videli, bo punca tista, ki greši, fanta pa sta pač fanta – kriva za nič. In tudi vsi ostali, ki so to delili naprej.

Prepričana sem, da bo dekle čakala trnova nadaljnja pot. Soočati se bo morala s kritikami in komentarji na njen račun. Kako se bo uspela uspešno prebiti skozi to… ne vem. Iskreno upam in stiskam pesti, da ji bo po tem nepremišljenem trenutku kljub vsemu uspelo, kajti danes lahko narediš sto dobrih del in en sam greh, pa se bodo ljudje bolj ukvarjali s tistim enim samim grehom kot s sto dobrimi deli. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …