Preskoči na glavno vsebino

Izbira je naša: pozitivne in negativne afirmacije v našem življenju

Vsak sprehod po mestni knjižnici nam ponuja ogromno vrst knjig. Pa naj gre za ljubezenske romane, krajše novele, obvezno šolsko čtivo za domače branje, otroške lahkotne pravljice za lahko noč, leksikoni in enciklopedije, knjige o kuhi in telovadbi, pa knjige za osebno rast,...
Ena najboljših pisateljic v zadnjem času je zame lahko rečem, da kar “vsemogočna” Louise L. Hay, ki zna tako pozitivno in razločno, povsem toplo vsakdanje, približati nekatere stvari svojim bralcem, da te kar potegne v branje njenih knjig. Ob vsem tem, pa imaš tako pozitivne občutke, napolni te z energijo in počutiš se enostavno dobro. Zamisliš se nad svojim življenjem, nad svojimi odločitvami, nad svojimi mislimi.

Louise L. Hay je svetovna znana pisateljica in še mnogo več, ki pravi, da je afrimacija pravzaprav vse, kar izrećemo ali mislimo. In ker smo bili tekom življenja mnogokrat “priučeni” k negativnemu razmišljanju, gre večkrat za povsem negativne afirmacije oz. misli, kar pa posledično povzroča tudi negativno naravnanost, to pa na podlagi zakona privlačnosti, privlači negativnosti v naše življenje. In če si želimo spremeniti naše življenje na bolj pozitivno stran, potrebujemo bolj pozitivno naravnanost v mislih, v čustvih in v življenju.
Zakon privlačnosti namreč deluje - kot jaz pravim “isto z istim.” Torej če ste pozitivno naravnani, pritegnete še več pozitivnih stvari v svoje življenje. Če ste naravnani negativno, imate negativne misli in občutke… potem na podlagi zakona privlačnosti veste, kaj boste morda ne namenoma, pa vendar, pritegnili v svoje življenje. Zato je tako pomembno, da začnemo obvladovati svoje misli, ki v nas prebujajo določena čustva in posledično tako zelo vplivajo na naše življenje.
Razmišljati negativno smo se “priučili” skozi svoje življenje, saj smo taki vzorec razmišljanja povzeli od naših staršev pa tudi sorodnikov in učiteljev, ki so vplivali na nas skozi ves naš razvoj, ti pa od svojih staršev. Nikakor jih ne smemo kriviti za to, kako razmišljamo danes, kajti naučili so nas tako, kot so oni sami najbolje znali. Če bi vedeli, da je potrebno drugače razmišljati za drugačen potek življenja, bi nas o tem poučili. Danes, ta trenutek, pa se zavedamo, da smo sami kreatorji svojega življenja in svojih misli. Čas je, da začnemo razmišljati z veliko večjo pozitivno naravnanostjo.
Afimracije ne bodo delovale, če jih bomo mislili, poslušali ali izrekali enkrat na dan, ostali del dneva pa se samo pritoževali nad nečim in nekom. Potem bo potrebno veliko več časa, kot če čim več časa posvetite nadzorovanju svojih mislih in mislite čim bolj srečne misli. Pomembno je vedeti, da je edini čas, ki ga lahko obvladujemo, ta trenutek, ta hip, ta “zdaj.” Včerajšnji dan je že postal del zgodovine, jutrišnji dan pa še vedno ostaja skrivnost. Imamo samo ta dan, ta dar, ko lahko z njim delamo kar si želimo. Tudi mislimo srečne in pozitivne misli.
Nikakor za svoje slabo počutje, jezo, zamero, zavist in podobne občutke, ne moremo kriviti nikogar drugega. Sami smo izbrali take misli in take občutke. Ne izgubljajte svojega dragocenega časa z obtoževanjem drugih ljudi. Noben človek, stvar ali kraj ne more obvladovati vaših čustev, saj oni ne razmišljajo z vašo glavo. To je tudi razlog, zakaj vi ne morete obvladovati nikogar drugega, razen sebe. Ne morete obvladovati misli drugih ljudi. Svoje misli lahko obvladujete popolnoma sami. To je edino, nad čemer imate vsak trenutek popoln nazdor, kajti v življenju boste dobili le tisto, o čemer boste razmišljali.
Prav tako ni dobro kar naprej govoriti o vaših težavah, ne opravljajte ali kritizirajte. Več ko boste o tem govorili in razmišljali, globlje se bo to zakoreninilo v vas, več teh negativnosti boste privlačili v svoje življenje.
Recept za pozitivnost v našem življenju se sliši zelo preprost. To je samo kratka teorija. Kaj pa praksa? Ja, to je nekoliko težji postopek, saj smo “navajeni” na to, da razmišljamo “kaj če ne bo šlo? Kaj če ne bo delovalo? Nisi dovolj dobra za to… Kako lahko misliš, da ti bo to dejansko uspelo?” To razmišljanje je naša slaba navada. Navade pa lahko spremenimo. Morda res preteče nekaj časa, da se znebimo te slabe navada, a je vredno. Pravijo, da se lahko priučimo neke navade, če jo ponavljamo vsak dan vsaj mesec dni. Torej, danes je dan, da začnemo z novo navado.
Vedno, ko se bodo v naše misli prikradle negativne misli, negativni pogledi na svet, moramo negativne misli zavestno spremeniti oz nadomestiti s pozitivnimi mislimi. Mislimo o tem, kaj lepega se nam je zgodilo v življenju, čez katere vse ovire smo šli v svojem življenju, vsak dan zapišimo vse, za kar smo hvaležni v svojem življenju (tudi za hrano, da nismo lačni in za elektriko, da lahko preko spleta ostanemo v stiku z drugimi ljudmi…), bodimo tukaj in zdaj. Samo to lahko spremenimo in samo ta moment lahko nadzorujemo svoje misli in čustva. Pomembno se je zavedati, da je obvladovati možno samo zdaj, samo ta trenutek. Ne preteklosti in ne prihodnosti ne moremo nazdorovati.
Spustimo torej preteklost, ne premišljujmo o skrivnostni prihodnosti, v tem trenutku nadomestimo slabe misli s pozitivnimi in gremo naprej. Da si ustvarimo bolj pozitiven pogled na življenje.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Avgust, prosim bodi dober do mene, okej?

Nič več za dodati. :) 
EllaTheAngel

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…