Preskoči na glavno vsebino

Bliža se tisti čas v letu...

Spet se bliža tisti čas v letu. V samih trgovinah se ga čuti že od skoraj začetka meseca novembra. Prodajne police se šibijo pod težami božičnih in novoletnih stvari, z vseh strani nas dobesedno bombadirajo z darili za praznike in reklamami. Mogoče se včasih zamislim nad vso to "potrošniško družbo" - če ji lahko tako povem. Ti prazniki zaradi vsega tega izgubljajo svoj pomen. Kot da je vedno več vredno kaj kdo ima, kdaj kdo dobi in koliko si lahko privošči.

Nekoč je prihajajoči čas veljal za družinski čas - ki ga je družina preživela skupaj v miru, spekla kakšno potico, poiskala v sebi mir in se družila z najbližjimi. Danes pa med obhodom trgovin v času nakupa najnujnejših stvari za življenje dobiš občutek, da je to samo še čas kupovanja daril, okraševanja in vsega ostalega pompa v čim večji meri. Prav zmrazi te samo če pogledaš cene takšnih "neživljenjskopomembnih" stvari. Časi se res spreminjajo... In puščajo posledice.

Pa da se ustavim na prijetnejši temi. Že par let imamo doma adventni venček, na katerem samo menjujemo svečke. Letos sem si privoščila dodati dodatek, ki je barvno čisto v stilu ostalega venčka - kroglice za novoletno jelko. :)


Vendar sem si privoščila ustvarjati tudi sama. Naredila sem adventni aranžma, ki bo krasil "najino pisarno" z dragim. Kje preživiva precej časa in kujeva načrte za prihodnost. Prav ničesar nisem kupila, vse je bilo najdeno doma... In ustvarila tole: 
Meni je všeč. :) Pa vam? Kaj pa vi ustvarjate v tem času?


EllaTheAngel


Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …