Preskoči na glavno vsebino

Nekaj nasvetov za nego las

Najbrž vas z vseh strani bombardirajo z nasveti o negi las in ravnanju z njimi. Osebno me je k pisanju tega bloga spodbudila modna gurujka na youtubu, da sem začela razmišljati o negi las,o tem, kako ravnamo z njimi... in izbrskala nekaj dobronamernih nasvetov.

* lase ne umivajmo vsak dan, raje vsak drugi dan, če je potrebno, saj z vsakodnevnim pranjem izgubijo lesk s tem, da je potrebno uporabljati čim manj agresivne šampone, balzame, ki ne poškodujejo las in lasišča
* po umivanju las, las ne otirajte premočno z brisačo, raje jih mokre  zavijte v brisačo in pustite nekaj minut, da se vlaga vpije 


* vlažne lase razčešite najprej s prsti, potem pa z glavnikom, ki naj ima čimbolj redke ščetine, da se lasje ne poškodujejo 
* najbolje je, da jih sušite na zraku, če pa jih sušite s sušilcem za lase, je najbolje, da nastavite nekoliko manjšo temperaturo toplote na sušilniku
* če si lase ravnate z likalnikom ali si jih kodrate, to počnete čim bolj redko in pred tem uporabite izdelke za zaščito las pred toploto (najbolje je, da produkte nanesete zmerno in da ne pretiravate z njimi, saj potem lasje hitro izgledajo masni)


* na konice lahko nanašate olje za obnovo konic
* pa tudi poskrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano, da bodo lasje dobili vse vitamine in minerale, ki jih potrebujejo, da bodo zdravi. Poslužujete se lahko prehranskih dodatkov. 

EllaTheAngel

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pozitivne misli

EllaTheAngel

Odnosi, komunikacija in še kaj - razmišljanje

Ravno danes sem med brskanjem po spletu našla več zgodb o tem, kako so ljudje razočarani nad odnosi med ljudmi, komunikacijo in nekaj vmes. Npr. ena zgodba je bila o tem, da sta se dve prijateljici zmenili, da bosta skupaj izpeljali neki poslovni projekt. Vse je bilo dogovorjeno in po nekem času si je prijateljica premislila, brez da bi o tem predhodno obvestila prvo. Seveda je bilo prisotno razočaranje, sploh pri prijateljskih odnosih, ko imaš občutek, da lahko nekomu pa res zaupaš… Včasih je bolje sodelovati z tretjo osebo, ki je morda še ne poznaš, ni tvoj prijatelj, imata pa skupni interes, da nekaj na poslovnem področju uspe. Morda se iz tega vidika lahko bolj zaneseš na tretjo osebo, kot pa na prijatelja. Po drugi strani pa – čisti računi – dobri prijatelji. Če si iskren v realnem življenju do prijatelja, ti iskrenost ne bo predstavljala ovire niti na poslovnem področju.
Sama verjamem in si to govorim, dopovedujem tudi takrat, ko se kaj podobnega glede iskrenosti in nezaupanja zg…

Kar te ne ubije, te okrepi

Tole zgodbo sem težko spravila na blog, gre za eno posebno zgodbo, ki ima v sebi toliko bolečine, preteklosti, toliko solza in bolečine. Od nervoze in razkrivanja te zgodbe imam malo lepljive prste in tudi dlani. Ni enostavno... toda tole moram deliti... Zaradi razumevanja. Da ne bi bilo več toliko sodb, stigme, čudnih pogledov in še bolj hudih, kot nož ostrih pripomb. Da ne bi bilo še več sodb in obsojanj. Da bo več srečnih in zdravih ljudi. Da bo več ljubezni na tem svetu, ki ne potrebuje nič drugega kot to - več ljubezni. 
Kako težko je nekomu, ki je nesprejet v družbi, ve samo tisti, ki je to kdaj tudi zares občutil. Še posebej hudo zna biti otroku, ki se počuti nesprejet, neljubljen, "poseben" in ne kot del nečesa. Kajti potem vse to odnese tudi kasneje v življenje. Pa četudi gre samo za šolski razred, učence iz šole, znance. Boli izobčenost, da nisi del nečesa, da so te izločili zaradi "posebnosti," da si sam in osamljen. 
Vsak, ki je kdaj čutil osamljenost …